Sassicaia – The wine, the myth, the legend. I samarbeid med Svein Lindin inviterer vi til en helt spesiell aften:
Sassicaia er Italias beste og mest berømte rødvin og pioner innen italiensk vinfremstilling, også kaldt Italias Chateau Latour. Som den første italienske vin fikk Sassicaia høstet 100 poeng i Robert Parkers Wine Advocate, og vinen har fått de ellers svært sjeldne tre glass i Gambero Rosso ikke mindre enn 21 ganger. Kort sagt er Sassicaia en levende legende og mest sannsynlig Italias mest kjente vin, og denne helt spesielle kvelden byr vi kun på toppsjiktet av husets viner! Vinen lages på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst, og her lager man også vingårdens to andre viner, Guidalberto og Le Difese.
For å guide dere gjennom denne ekstraordinære kvelden har vi slått oss sammen med Svein Lindin fra Vinofil.no. Svein er en eksepsjonell vinekspert, som tidligere har skrevet om vin i 10 år for Finansavisen og Kapital. Han er en vinformidler med en helt spesiell evne til å fortelle og veilede sine deltakere og publikum gjennom vinens verden. Etter smakingen vil det være rikelig anledning til å fordype seg videre i vinene til Tenuta San Guido, og følgende viner fra Sassicia i årgangene 2005, 2008 og 2012. Det vil også være mulig å smake deres andre vin Guidalberto, og den mer tilgjengelige tredje vinen Le Difese,
Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord.
Sassicaia - a Taste of excellence by Tenuta San Guido
Dato: Fredag 5. april 2024
Tidspunkt: Kl. 18:00
Pris: 4885,- per person
Inkluderer: smak av 9 viner, 2 fantastiske retter, petits fours, kaffe og grappa
OBS: begrenset antall plasser - vær raskt ute!
A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.
Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 2500 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 4885,- kr per person.
MENY:
Aperitif:
Le Difese current vintage
*
Tynnskåret filet av and
Tenuta San Guido Sassicaia 2010
Tenuta San Guido Sassicaia 2011
Tenuta San Guido Sassicaia 2013
Tenuta San Guido Sassicaia 2014
*
Lamb a la Karel
Tenuta San Guido Sassicaia 2020
Tenuta San Guido Sassicaia 2019
Tenuta San Guido Sassicaia 2016
Tenuta San Guido Sassicaia 2015
*
Petits fours
Kaffe og grappa laget på druene til Sassiscaia
***
Om Svein Lindin:
Svein har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge, er utdannet vinkelner og har jobbet som vinjournalist i 10 år i Finansavisen og Kapital. I årevis har han holdt vinkurs, vinsmakinger og kåseri for næringslivet og private om hva som opptar han mest: Viner med klar adresse og mat & vin i samspill.