Restaurant Farming Dinner - torsdag 11. mai.

 

Velkommen inn i “hagen vår“

Torsdag 11. mai inviterer vi til en unik og eksklusiv middag hos oss på Sjømagasinet. Vi åpner dørene inn til den nye “hagen vår” hvor vi dyrker blomster, urter og grønnsaker til bruk i menyen på Sjømagasinet.

Vår dyktige og lidenskapelige kjøkkensjef Karel Svec har satt sammen en smakfull meny som gir deg mulighet til å nyte en kortreiste meny toppet med råvarer fra “hagen vår”. Karel vil være til stede denne kvelden for å fortelle hva du får servert og om vårt nye konsept ‘Restaurant Farming’.

Nyt et herlig kortreist måltid omgitt av blomster og grønne vekster som du finner igjen på menyen. Velkommen til en eksklusiv aften på Sjømagasinet! Se menyen her

Sted: ‘Restaurant Garden’ Rommet på Sjømagasinet
Dato: Torsdag 11. mai
Starter: 18:30 til Meet & greet med Chef Karel og Mathias fra Urban Garden. Servering av aperitif og amuse bouche.
Pris: 1255,- (inkluderer 8 serveringer)
Vinmeny inkl. Aperitif og digestif: 1100,-
Juice/alkoholfri drikkemeny: 595,-

Arrangementet har totalt 24 plasser tilgjengelig, så her gjelder det å være tidlig ute for å sikre deg en plass.

Betingelser: En avbestilling må skje 2 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Kansellering samme dag eller ved uteblivelse fra dette arrangementet uten å gi beskjed, debiteres 1255,- per person.

 

Om konseptet ‘Restaurant Farming’

Etter mye eksperimentering la vi ut på et oppdrag med å utvikle vårt første Restaurant Farming-prosjekt inne på Sjømagasinet. Vi ønsker å ta bærekraftig landbruk til neste nivå og bestemte oss for å prøve å øke vår selvforsyningsgrad ved å dyrke mat i selve restauranten. Vi dyrker urter, spiselige blomster, krydder, bladgrønnsaker og andre grønnsaker. Disse råvarene vil være en essensiell del av vår meny og i fokus når vi utvikler nye menyer på Sjømagasinet.

Vårt mål er å servere kortreist mat. Det gjør vi ved å redusere avstanden fra produksjon til inntak. Vi dyrker derfor våre egne blomster, urter, og grønnsaker inne på Sjømagasinet.
— Karel Svec

MENY

RESTAURANT FARMING DINNER

Amuse bouche

Scallop tartar with watercress

1st serving

From our own cultivator lettuce and nostrum gazpacho,  Rossini caviar

2nd serving

Sterling white halibut sashimi, patron - jalapeño sauce, micro cress

3rd serving

(served family style)
Lettuce salad, shallot and cherry vinegar dressing

4th serving

Langoustine, josper grilled tomatoes and paprika sauce

5th serving

Panfried catfish, herb risotto, edible flowers
 “Palette cleaner” 

6th serving

(served family style) 
Josper grilled Tomahawk with Chimichurri à la Chef Karel

7th serving

Cheese from Bygdøy
With pickled flower buds and “pinnebrød”

8th serving

Lemon & Basil pai