Trøfler på Sjømagasinet

... en kjærlighetsfeiring av trøfFelen

"I skogens dype, stille ro" sang Sissil Kyrkjebø engang. Og nettopp her finner vi skogens svarte gull, trøffelen!

I uke 43 har vi fokus på denne fantastiske matingrediensen - trøffelen.
Kjøkkenet vårt har i den anledning komponert en herlig 4 retters trøffelmeny, hvor hver rett er nøye utvalgt for å fremheve trøffelens unike karakter.

Uansett om du er en erfaren trøffelentusiast eller ny til denne delikatessen, så er vi sikre på at vår Trøffelmeny vil gi deg en gastronomisk opplevelse som er utenom over det vanlige!

Se kveldens meny her.

Vi gleder oss til å ønske deg velkommen til Sjømagasinets trøffel-uke!

Når: 21 - 28. oktober
Hva: 4-retter kr. 1299,- per person(inkl. Amuse Bouche)
Egen vinmeny tilgjengelig

Merk: skriv Trøffel i kommentarfeltet når du booker.


Meny
——
Trøffeluke 43

21. oktober til 28. oktober

AMUSE BOUCHE
Soppterte med trøffelmousse garneret med snø av trøffel

-

SASHIMI AV WHITE STERLING KVEITE
Edamamebønner, løkkrisp med sjalottløk-og trøffeldressing

-

PANNESTEKT TORSK, KRABBE OG AGNOLOTTI
Mikrogrønt fra egen kultivator, svart trøffel og saus på Madagaskarpepper

-

BRASSERT ANDBRYST
Selleri- og trøffelpuré, syltet bladselleri og spisskål

-

VALRHONA CHOCOLATEBALL 70%
Med hjemmelaget trøffel-iskrem

 

4 retters meny + Amuse Bouche kr.1299,-

Vinpakke 5 glass vin kr. 1299,-

Krabbefesten 2024

Velkommen til krabbefest!

Tradisjonen tro ønsker vi deg velkommen til årets krabbefest på Sjømagasinet.

Nyt ferske og fyldige krabber fra Fosen med klassisk tilbehør, samt aioli, majones, smør og blandet salat. Krabbene serveres hele fra buffet og man kan spise så mye man vil. Dette er en populær, morsom og ikke minst smakfull opplevelse for alle som er glad i krabber.

Tidsrom: fra 16. til 29. september.
Tidspunkt: 17.00 eller 20.00 og utover. Sittetid 1,5 time.
Pris: 650,- per person. Spis så mye du vil fra buffeten. Drikke kommer i tillegg.

A la carte-menyen vil også være tilgjengelig i øvre del av restauranten om noen i selskapet ikke spiser krabber.

For å reservere bord til krabbefesten velg "Krabbefest" i menyen når du reserverer bord. Er selskapet på flere enn 10 personer: Send forespørsel her

Velkommen til krabbefest!

IMG_2250+%281%29.jpg

Winemakers Dinner - Selbach-Oster fredag 30. august

SELBACH-OSTER kommer til sjømagasineT!

Dato: fredag 30. august
Tidspunkt: 19.00
Pris: 1695,- Inkluderer 4 retter og 5 viner. Se kveldens meny her.

Velkommen til Winemakers Dinner med en av Tysklands mest kjente vinprodusenter, Selbach-Oster. Fra vinprodusenten kommer selveste Johannes Selbach på besøk. Han vil fortelle gjestene om kveldens viner og også gi et spennende innblikk i Selbach-Osters vinproduksjon.

I dag forvalter Johannes Selbach og hans kone Barbara, med hjelp av sønnen Sebastian, sine vingårder og vingård med lidenskap og respekt for eiendommens lange tradisjoner. En betydelig del av deres 24 hektar med vinstokker er på deres opprinnelige grunnstammer, i Zeltinger, Schlossberg og Sonnenuhr; Wehlener Sonnenuhr; og, Graacher og Bernkasteler Graben.

Selbach-Oster kan være et av de hotteste domenene langs Mosel, om ikke i hele Tyskland.
— Stephan Reinhardt, Vinadvokaten

Betingelser: Du bestiller bord med kredittkort som garanti for bookingen, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Dersom dere kansellerer samme dag eller uteblir fra dette arrangementet uten å gi beskjed, debiteres 1695,- kr per person.


The art of rosé - Miraval på Sjømagasinet fredag 24. mai 2024

Fredag ​​24. mai 2024 kickstarter Sjømagasinet og Miraval Sommeren!

Bli med oss ​​på en kveld med rosévin i glasset! Denne dagen er det Miraval fra Provence i Sør-Frankrike og byen Correns, den første økologisk sertifiserte byen i Frankrike, som står i fokus. La deg forføre av herlig musikk fra vår DJ, rosévin i glasset og la drømmene flyte fritt til Sør-Frankrike og tanker om en fantastisk sommer i vente mens kokk Karel Svec tilbereder Sjømagasinets ikoniske skalldyrfat.

Denne kvelden senker vi prisene på forhåndsbestilte skalldyrfat til 1095,- (normalt 1550,-) per person og serverer hele spekteret av Miravals roséreportoar. Brad Pitts siste champagneprosjekt Fleur de Miraval, Oscar-statuettens offisielle champagne og hans nye gin The Gardener vil også være tilgjengelig denne kvelden. Hvem vet, kanskje selveste Brad Pitt dukker opp ;)

Viner spesielt tilgjengelig denne kvelden i tillegg til vårt vanlige vinkart:
Studio By Miraval 
Miraval Rose 
Miraval Rose Magnum
Miraval Rose 6L
MUSE de Miraval  
Fleur de Miraval – Champagne

Dato: fredag 24. mai
Fra: 17.00 og ut kvelden.
Pris: 1095,- per person for skalldyrfat. Gjelder kun forhåndsbestilling, velg “Skalldyrfat & Rosé” når du legger inn din bestilling.

Vi holder restauranten åpent som vanlig, og de som ønsker det kan også bestille fra vår A la carte-meny.

Betingelser: Du bestiller bord med kredittkort som garanti for bookingen, men du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 2 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 600 kr per person. Dersom dere kansellerer samme dag eller uteblir fra dette arrangementet uten å gi beskjed, debiteres 1095,- kr per person.

Om Miraval:

Château Miraval er en av de mest kjente eiendommene i Provence. Evnen til å kombinere historie og kultur med innovasjon; det helt unike terroiret med perfeksjonistisk og presist vinmarks- og kjellerarbeide bidrar er nøkkelen til anerkjennelsen. Miraval leverer alltid skyhøy kvalitet med signatur fra terroiret. Det er selvfølgelig ingen ulempe at Brad Pitt eier gården, men uten særdeles høy og stabil kvalitet år etter år, ville ikke Ch.Miraval vært det det er i dag.


17. mai på Sjømagasinet

 

Velkommen til Sjømagasinet på 17. mai!

Restauranten ligger flott til langs kanalen på Tjuvholmen, med stor uteservering og nydelig utsikt mot Astrup Fearnley Museet. På nasjonaldagen tilbyr vi en egen 17. mai meny og vi holder åpent fra kl. 12:00 - 23:00.

Ta på deg bunaden eller finstasen, og ta med deg familie eller venner til Sjømagasinet. Vi gleder oss til å se deg!

Det blir DJ ute mellom kl. 12 og kl. 17.

 

17. mai-Meny

3-retters meny
895,-

Jospergrillet asparges, Rossini Caviar, 18 måneders spekeskinke, urte hollandaisesaus
*

Dampet villkveite, ramsløk, eikebladsalat , mikrogrønt og pommes fondant med kamskjellsaus
*

Pavlova, jordbær, basilikumis, sitronmarengs og vaniljekrem
* * *

Kjøtt på menyen

Norsk entrecote modnet 21 dager, pastinakkkrem, jospergrillet hjertesalat og pommes fondant med egen saus

265,-
*

FISK- & SKALLDYRFAT

Både kald og varm sjømat
Reker, 2xøsters, 2xsashimi, blåskjell, kamskjell og hummer

1550,-
* * *

BARNEMENY

Fiskeburger, pommes frites, salat
250,-

Pølse, pommes frites, salat
225,-

 Jordbær og iskrem
110,-

***

Chablisienne - tirsdag 23. april

La Chablisienne ble grunnlagt i 1923 og er en sammenslutning av noen av de beste vinbøndene i hele Chablis. Under ledelse av Abbé Balitrand slo en rekke vinbønder seg sammen for å bedre tåle periodens økonomiske vanskeligheter. Sammen, midt i Chablis-vingårdene, skapte de en samarbeidsvingård for å markedsføre vinene sine. De har virkelig klart å få det beste ut av samvirkestrukturen.

På midten av 1950-tallet ble produksjonen lagt om slik at druedyrkerne ikke lenger måtte levere ferdig vin til kooperativet, men ufermentert druemost. La Chablisienne skulle dermed stå for vinifiseringen av alle vinene og kunne heve kvaliteten betraktelig, skulle det vise seg. Et varemerke som nå er knyttet til La Chablisienne.

Fellesskapsånden er stor, og derfor er de aller fleste originalprodusentene fortsatt en del av La Chablisienne etter 100 år.

Denne kvelden skal vi smake oss igjennom ulike chablis og deres uttrykk.

Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord. Se menyen her.

La Chablisienne
Dato: tirsdag 23. april 2024
Tidspunkt: Kl. 18:00
Pris: Kr. 1995, per person.
Inkluderer: smak av 7 viner og 5-retters middag

A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.

Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 1995,- kr per person.


MENY:

*
Kamskjelltartar med urter fra kultivator 

2022 Bourgogne Chardonnay

*

Grillet zucchini med rødkit ostekrem
2020 Chablis "La Pierrelée"

*

Blekksprut med pommes puré av ristet potet
2020 Chablis 1. Cru "Monte de Tonnere" 
2020 Chablis 1. Cru "Fourchaume" 

*

Lammekotelet og urtechimichurri
2020 Chablis Grand Cru "Blanchot" 
2019 Chablis Grand Cru "Château Grenouilles" Magnum " 

*

Mørk sjokolade og bringebær
Chablisienne Ruris Amor

***

Opplev vin fra Bourgogne-legenden Olivier Leflaive - fredag 15. mars

Olivier Leflaive - en legende fra Bourgogne.

Olivier Leflaive har med sans for business og innovasjon skapt en av Bourgognes mest suksessfulle vingårder. Gjennom sine 12 år som co-manager av Domaine Leflaive ble han kjent med flere av Bourgognes beste vinbønder. Han begynte å kjøpe deres druer for selv å vinifisere og flaske vinene, og resultatet var av så høy kvalitet at han bestemte seg for å forlate Domaine Leflaive og i stedet fokusere på produksjon av vin i eget navn.

I dag produserer Olivier Leflaive enestående og terroir-styrte viner fra en bred vifte av Bourgogne-appellasjoner. Uansett om man liker crispy Chablis eller en mer fyldig og kremet Meursault, kan man være sikker på at områdets uttrykk er elegant formidlet når det er Olivier Leflaive som er avsender.

Den 15. mars vil en representant for Olivier Leflaive guide deg sikkert gjennom de forskjellige cuvéene, og sørge for at du får en grundig opplæring i de forskjellige kommuners uttrykk. Du vil også få smake vin fra deres nye prosjekt i Champagne av Vallentin Leflaive.

Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord. Se menyen her.

Olivier Leflaive - en legende fra Bourgogne
Dato: Fredag 15. mars 2024
Tidspunkt: Kl. 19:00
Pris: 1695,- per person
Inkluderer: smak av 7 viner, 5 retter, petits fours og kaffe.

A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.

Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 1695,- kr per person.


MENY:

Aperitif:
Vallentin Leflaive Cv-17-50 Blanc de Blancs

*
Hvit fisk med smørsaus og kaviar
 
Oliver Leflaie Auxey Duresses Blanc
Oliver Leflaive Montagny Blanc

*

Oksehaleconsume med flan
Valentin Leflaive Ma- 16-60 Grand Cru Brut Rose

*

Stekt andebryst, sopp og kortreiste urter fra “egen hage”
Oliver Leflaive Cote de Beaune
Oliver Leflaive Volnay

*

Sjokolade med kompott av bær og cacao nips
Oliver Leflaive Bourgogne Rouge Cuvee Margot

*

Petits fours
Kaffe
Det vil også være flere Leflaive-viner tilgjengelig som man kan smake på om ønskelig

***

Sassicaia - a Taste of excellence by Tenuta San Guido. Fredag 5. april

Sassicaia – The wine, the myth, the legend. I samarbeid med Svein Lindin inviterer vi til en helt spesiell aften:

Sassicaia er Italias beste og mest berømte rødvin og pioner innen italiensk vinfremstilling, også kaldt Italias Chateau Latour. Som den første italienske vin fikk Sassicaia høstet 100 poeng i Robert Parkers Wine Advocate, og vinen har fått de ellers svært sjeldne tre glass i Gambero Rosso ikke mindre enn 21 ganger. Kort sagt er Sassicaia en levende legende og mest sannsynlig Italias mest kjente vin, og denne helt spesielle kvelden byr vi kun på toppsjiktet av husets viner! Vinen lages på vingården Tenuta San Guido i Bolgheri ved Toscanas kyst, og her lager man også vingårdens to andre viner, Guidalberto og Le Difese. 

For å guide dere gjennom denne ekstraordinære kvelden har vi slått oss sammen med Svein Lindin fra Vinofil.no. Svein er en eksepsjonell vinekspert, som tidligere har skrevet om vin i 10 år for Finansavisen og Kapital. Han er en vinformidler med en helt spesiell evne til å fortelle og veilede sine deltakere og publikum gjennom vinens verden. Etter smakingen vil det være rikelig anledning til å fordype seg videre i vinene til Tenuta San Guido, og følgende viner fra Sassicia i årgangene 2005, 2008 og 2012. Det vil også være mulig å smake deres andre vin Guidalberto, og den mer tilgjengelige tredje vinen Le Difese,

Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord.

Sassicaia - a Taste of excellence by Tenuta San Guido
Dato: Fredag 5. april 2024
Tidspunkt: Kl. 18:00
Pris: 4885,- per person
Inkluderer: smak av 9 viner, 2 fantastiske retter, petits fours, kaffe og grappa 
OBS: begrenset antall plasser - vær raskt ute!

A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.

Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 2500 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 4885,- kr per person.


MENY:

Aperitif:
Le Difese current vintage  

*
Tynnskåret filet av and
 
Tenuta San Guido Sassicaia 2010
Tenuta San Guido Sassicaia 2011
Tenuta San Guido Sassicaia 2013
Tenuta San Guido Sassicaia 2014

*

Lamb a la Karel 
Tenuta San Guido Sassicaia 2020
Tenuta San Guido Sassicaia 2019
Tenuta San Guido Sassicaia 2016 
Tenuta San Guido Sassicaia 2015

*

Petits fours
Kaffe og grappa laget på druene til Sassiscaia

***

Foto: Svein Lindin

Foto: Erik Krafft

Om Svein Lindin:
Svein har sin bakgrunn fra kjente topprestauranter i Norge, er utdannet vinkelner og har jobbet som vinjournalist i 10 år i Finansavisen og Kapital. I årevis har han holdt vinkurs, vinsmakinger og kåseri for næringslivet og private om hva som opptar han mest: Viner med klar adresse og mat & vin i samspill.

 
 

Brennhet Aften - Rhône lørdag 27. januar

OPPLEV DET BESTE FRA RHÔNE!

Velkommen til en helt spesiell opplevelse her på Sjømagasinet. Lørdag 27. januar vil vi presentere en unik samling av vin til kveldens heldige gjester. Vinene du blir servert har hatt en dramatisk reise, og er et utvalg av Rhône-vinene fra vinsamlingen som ble hentet ut fra Festningen Restaurant i vinter. Med oss på middagen har vi en representant fra Moestue Grape Selections som vil presentere vinene underveis, og vår kjøkkensjef har satt sammen en meny som vil harmonisere perfekt med kveldens vin.

Under middagen vil alle gjestene sitte sammen på sosiale bord.

Brennhet Rhône Aften med Moestue Grape Selections
Dato: Lørdag 27. januar 2024
Tidspunkt: Kl. 18:00
Max antall: 30 pax
Pris: 1695,- per person
Inkluderer: smak av 10 viner, 3 fantastiske retter, petit four og kaffe

A la carte er tilgjengelig i andre deler av restauranten.

Merk: Ditt kredittkort er registrert som garanti for bookingen, og du betaler direkte i restauranten etter besøket. Eventuell avbestilling må skje 4 dager før ankomst. For sen avbestilling debiteres med 1000 kr per person. Dersom dere uteblir fra dette arrangementet eller kansellerer samme dag, debiteres 1695 kr per person.


Forrett:
Krabbe ravioli beurre blanc og løyrom

Saint Peray, Clape*  2015
Saint Peray, Clape*   2016
Saint Peray, Clape*  2019
Saint Peray, Clape*  2020

Mellomrett:
Stekt torsk med byggotto, beter og micro greens fra kultivator

Jean Louis Chave Saint-Joseph Blanc Circa 2020
vs
Jean Louis Chave Saint-Joseph Rouge Offreus 2019

*

 Hovedrett:
Langtidsstekt og braiseret Reinsdyr skank.

 St-Joseph, Pierre Gonon*  2016
St-Joseph, Pierre Gonon*  2017
St-Joseph, Pierre Gonon*  2019
St-Joseph, Pierre Gonon*  2020

*

Kaffe og petits fours

*** 

Kr. 1695,-

Pepperkaker i kulinariske kombinasjoner - 8. desember

Pepperkaker i kulinariske kombinasjoner 

 

Jul på Pepperkakeøya og Sjømagasinet inviterer til en kveld med nye smaksopplevelser som utfordrer den tradisjonelle julekaken. 

 Hvordan kan man piffe opp en ellers kjedelig pepperkake? Gjennom denne kvelden får du lære hvordan å kombinere den kjente smaken med ulike oster og finne ut hvilken vin du bør velge for å få frem de gode krydderne. 

Blåmuggost på pepperkake har blitt et kjent fenomen, men har du smakt kombinasjonen med verdens beste blåmuggost? 

Reisen starter hos Jul på Pepperkakeøya der du får en introduksjon til den kjente julekaken og hvordan man kan kombinere den med ulike oster og tilbehør. Her får du utfordret smaksløkene med pepperkaker i uvante sammenhenger og få tips til å imponere i årets juleselskap. Kvelden går så videre til Sjømagasinets vinbar der du får testet pepperkaken med ulike viner fra restaurantens store utvalg. 

Dato: 8.desember
Tidspunkt: 17:30-19:00
Pris: 350,-


Winemakers Dinner - Det nye Spania, tirsdag 21. november

velkommen til en helt spesiell kveld med vin fra “det nye spania”

Det blir snakket mye om det «nye» Spania i takt med at vinområder i utkanten av Spania og lokale druer finner veien til Vinmonopolet og de norske ganer. Med saftige og spennende vin levert av unge vinmarker i gamle og glemte vinområder, kan vi ønske en ny storhetstid for spansk vin velkommen! Book deg plass til denne kvelden og la deg forføre av nye og interessante viner. Vi er sikre på at du vil se på spanske viner med nye friske øyene etter denne kvelden!

Kvelden arrangeres i samarbeid med Moestue Grape Selections, som guider dere gjennom denne flotte, spanske vinreise. Middagen gjennomføres som en bankett med sosiale bord.

Dato: Tirsdag 21. november
Tid: kl. 18.00
Inkluderer:
6 retters meny og 8 glass vin.
Pris: Kr. 1695,-


Aperitiff
Telmo Rodriguez Basa 2022
-
Ceviche av Sterling Kveite
Herencia Altes Garnatxa Blanca 2019

*

Kamskjell Sashimi med yuzu- kokosnøttdressing
Terras Gauda La Mar 2021

*

Laks Teriyaki med spisskål
Forjas del Salnés Rodrigo Méndez Sálvora 2021

*

Sjøkreps og skalldyrsaus
La Riva Manzanilla Fina Miraflores Baja

*

Langtidsmarienert lammekotelett
Guímaro Camiño Real 2019
Comando G La Bruja 2021

*

Ingefær Crème brûlée med Amarena-iskrem
Lustau East India Solera

6 retter - 8 viner kr. 1695,-

Hendricks Gin-Masters kveld - fredag 11. august

velkommen til en helt spesiell kveld der vi utforsker smaker av havet gjennom kombinasjon av mat og Gin.

 

Fredag 11. august vil vår kjøkkensjef by på et fisk- og skalldyrsfat med unike smakskombinasjoner og i stedet for vin til maten står Norges Hendrick’s-Ambassadør Carl Wiman bak baren og mikser spesielle cocktails bygget opp av unike ”limited release-giner”. I tillegg kan de som ønsker det delta på en spennende Hendricks Cocktail Workshop i forkant av middagen, les mer her.

Når: 11. august fra kl. 19:00 og ut kvelden
Inkluderer: Sjømagasinet sitt skalldyrsfat med 3 gin-cocktails og andre overraskelser fra barskapet.
Pris: Kr. 1895,-

Ulike gin-cocktails vil være tilgjengelig ut kvelden.

Betingelser: Bookes online med kredittkort men betaler direkte i restauranten: 1895,-. 2 dagers kanselleringsfrist. 1895,- for late cancellation and noshow.

Cocktail Workshop

Ikke bare la deg servere! Bli med på denne unike muligheten for en masterclass og workshop med Hendrick’s gin og deg bak baren.

Fredag 11. august er det mulig å smake seg gjennom de forskjellige gin og stå bak baren og blande og mikse cocktail! Dette er en first hand opplevelse. En guidet  smaking av Hendriks ulike gin, med forklaring om gin generelt og hvordan de fremstilles. I tillegg får man stå bak «egen bar» og ordne garnityr, blande ulike drinks, mikse og shake sine egne cocktails.

Fredag 11. august klokken 18:00-19:00

 Pris kr. 495,- pr billett.

Betingelser: Bookes online med kredittkort men betaler direkte i restauranten: 495,-. 2 dagers kanselleringsfrist. 495,- for late cancellation and noshow.